Kirke

Margrethekirken

Margrethekirken blev indviet 4. november 2001.

Men allerede i 1975 blev første danske gudstjeneste holdt i Turistkirken i Fuengirola.
De følgende år var skiftende præster tilknyttet menigheden på deltid. I 1983 fik den danske kirke sin første fultidspræst.
10 år i egne lokaler har styrket kirke- og kulturliv for mange danskere, der siden 1960’erne begyndte at bosætte sig på Costa del Sol.
Kirken har i dag ugentlig gudstjeneste, koncerter, kor, højskoledage, sangaftener, foredrag, filmaftener, familiearrangementer mm.
Kirken er tegnet af Alberto Lerner og rejs på en grund stillet til rådighed af Mijas kommune.
Altertavlen er skabt af Pierre Auzias, De tolv apostle udført af Åsa Hvid-Hansen og maleriet i tårnrummet af Peer Ibsen.
Orglet er digitalt Rodgers med 36 orgelstemmer og 40 solostemmer, skænket af Augustinusfonden.
I kirkens café kan samles ca. 100 mennesker. Her står et Yamaha flygel skænket af Kirk Fonden.
Udendørs er en hyggelig patio.

Læs hele historien