Home Logo

Præst

Den danske præst

Pastor Iben Snell

C/ Maestra Aspiazu 10

Edif. Andromeda II – 2 A

29640 Fuengirola

Tlfnr.: 952 460 495

Mobilnr.: 661 001 998

Email:

margrethekirken [at] margrethekirken [dot] com

 

Præsten har fridag mandag.

 

 

 

Fra solskinsbyen til Solkysten 

Af Iben Snell marts 2013

Det er forår i Danmark, solen er ved at få magt – siger kalenderen. Ifølge den skulle vinteren for længst være forbi, for vi er midt i marts og om et par uger er det påske. Men bortset fra, at man ikke længere behøver have det elektriske lys tændt kl. 18, er det ikke rigtig til at se. Udenfor daler sneen lystigt ned, solskinsbyen Skælskør ligger omklamret af kulde, og skorper af is dækker alle pytter og vandhuller på markerne. Så når folk hører, at jeg snart skal til Fuengirola, får deres ansigt hurtigt et grønt skær af misundelse.
Og det er jo til at forstå! For jeg er jo så heldig, at jeg om nogle uger skal indsættes som dansk præst i Mijas, og jeg glæder mig til at komme ned til lyset og varmen og ikke mindst jer, der har jeres faste gang hernede.
Jeg hedder Iben, er 54 år, og det meste af mit voksenliv har jeg tilhørt vennekredsen omkring DSUK. Her har jeg tit hørt nyt om den danske menighed på Solkysten: gode historier, som jeg i januar ved selvsyn fik bekræftet, da jeg var på besøg og så jeres dejlige sted og mødte menighedsrådet.
Margrethekirken er en lille perle, og jeg ser meget frem til at få min daglige gang dér. Og Solkysten – ja den er jo lige så smuk, som jeg husker fra ferieophold år tilbage…
Det bliver noget helt nyt for mig at skulle bo og arbejde i Spanien, men jeg har altid haft eventyrblod i årerne og har prøvet at være udlandsdansker før. Som ung student gik jeg på college i USA et år – og som præst har jeg flere gange arbejdet i udlandet. Først son dansk præst i Rendsburg, som var mit allerførste embede; senere i Shanghai og Hong Kong.
Lige så spændende det var at læse på et amerikansk universitet og lære den livsstil at kende – lige så spændende har det været at arbejde i grænselandet og få indblik i den tyske kultur og levemåde. Og lige så dybt fascinerende at få lov at bo i Kina og være dansk præst dér.
Mellem udlandsopholdene har jeg heldigvis også tilbragt mange gode år hjemme i Danmark som valgmenighedspræst i Høve og Havrebjerg, på Sydvestsjælland. Jeg er oprindelig bybo, men i 19 år har jeg boet på landet, udenfor Skælskør. Her er min søn, Benjamin, vokset op, med gummistøvler, kanin, marsvin, hund og kat – og laangt til skolen, kammeraterne og købmanden. Så jeg er vant til at ligge og køre for at hente og bringe og selv blive transporteret fra det ene til det andet…
Nu er Benjamin voksen, læser i København og stortrives med, at alting er indenfor gå- og cykelafstand. Det har givet en ny frihed til endnu engang at tage springet, rykke teltpælene op og tage ud. Jeg håber, at de erfaringer jeg har med mig fra Sydslesvig, Sydvestsjælland og Sydkina kan være til gavn også i Sydspanien.
Hver menighed er jo forskellig, men vi har det til fælles: at vi alle er mennesker. Af samme grund har jeg altid fundet, at det var verdens bedste job at være præst. Uanset hvor man er, er det et fantastisk privilegium at få lov til at mødes med andre om noget så vigtigt som liv og tro – og følges på vejen gennem tilværelsen.
Jeg glæder mig meget til at lære jer alle at kende og følges med jer i de kommende år – og til, at vi sammen får en rar dagligdag i vores kirke. Som ny i pladsen får jeg sikkert brug for råd og vejledning undervejs og lytter gerne til forslag og ønsker, ris og ros. Jeg skal gøre mit bedste for at være jer en god præst, så Margrethekirken kan forblive det åbne og trygge åndehul på Solkysten, den er bygget til at være: et sted, hvor alle kan føle sig hjemme.
Især glæder jeg mig til at fejre gudstjeneste sammen med jer om søndagen og mødes omkring de mange arrangementer, I har tradition for: kirkefrokoster, fællessang, foredrag, højskoledage, udflugter, basar osv.
Derudover har jeg stor lyst til også at dele gode bog- og filmoplevelser med jer. Tilværelsen rummer mange nuancer, og gode historier, der tager fat om væsentlige spørgsmål, kan jeg personligt ikke få nok af. Så hvis der er basis for det, vil jeg gerne starte en litteraturkreds til efteråret og måske også en filmklub. Der er givetvis andre ting, som også vil være relevante at tage op i Margrethekirken i den kommende tid. Jeg er åben for ideer og behov. Som jeres præst står jeg til rådighed for samtaler, og hvis nogen har lyst til at få besøg, tager jeg gerne ud. Jeg håber også, at I vil stikke hovedet inden for på kontoret i kirken til en kop kaffe og en snak. Hvad enten der er et særligt anliggende, eller man bare har lyst til at sige hej og finde ud af, hvem den nye præst er, vil jeg være glad for at møde jer.

Mange gode hilsener til jer alle fra Iben Snell, snart ny præst i Mijas og bosat i Fuengirola.