Home Logo

Litteraturkreds

Litteraturkreds

Er du til gode romaner, og har du lyst til at snakke med andre om det, du har læst? Så er det her måske noget for dig:
I præsteboligen mødes vi i en litteraturkreds den sidste onsdag i måneden fra kl. 10 – 12.
Tanken er at samles og diskutere de dybder i livet, som udfoldes i store fortællinger. Alle er frie til at give deres besyv med.
Da vi ikke har et dansk bibliotek her på Kysten, må deltagerne være forberedt på selv at skulle anskaffe sig de bøger, der vil blive læst.

 

Onsdag den 26. februar kl. 10 i præsteboligen:

Christian Jungersens roman ”Du forsvinder”

bog_du_forsvinder

På en ferie oplever Mia, at hendes mand opfører sig ekstremt og irrationelt. Man opdager en hjernesvulst, som påvirker Frederiks personlighed og impulskontrol. Alfahannen Frederik, tidligere succesfuld skoleleder, skifter fuldstændig identitet og bliver et behovsstyret individ uden samvittighed, afsløret i et stort økonomisk bedrager. Er det hjernesvulsten eller Frederik, der er skyldig i underslæb? Hvis de tre lykkeligste år af ens ægteskab har været med en hjerneskadet mand, ville du da helst have en hjerneskadet monogam mand eller en rask, men fraværende og utro mand? Et ulykkeligt moralsk dilemma for Mia.
Hvornår man er sig selv? Styres vi af en fri vilje og kan vi altid stilles til ansvar for vores handlinger? Eller er det hele måske bare neurologi? Jungersen har noget på hjerte og formår at gøre livets store dilemmaer til virkelighed for almindelige mennesker. Samtidig skildrer han det smukke og det grumme ved mennesket side om side på en troværdig måde.

 

Kan anskaffes som E-Bog til omkring 150 kr. +/- og som almindelig bog til 299 kr. + fragt

 

Onsdag den 26. marts kl. 10 i præsteboligen:

Kim Leines “Profeterne i Evighedsfjorden”

profeterne_i_evighedsfjorden

Romanen foregår i slutningen af 1700 tallet, hvor vi møder den nyuddannede præst Morten Falck, der bliver kaldt til Grønland som missionær. Efter at have brudt en forlovelse og lagt et traditionelt liv bag sig i Danmark, når han efter en månedslang farefuld sørejse frem til Grønland.
Trøstesløshed, kulde, druk og råddenskab er desværre primært det, der møder Morten Falck, og snart bliver hans idealisme og drøm om forandring nedbrudt.
Inde i landet huserer imidlertid ”profeter af Guds nåde”, Habakuk og Maria Magdalene, et grønlandsk par der har ”set lyset”. I Maria Magdalenes drømme modtager hun budskaber fra Herren om, at hun og hendes mand skal tage folket væk fra kolonierne, væk fra de danske drukkenbolte og horebukke og starte et nyt liv hvor de sammen tilbeder Herren.
Da Morten Falck hører om disse ”profeter” drager han straks ud for at finde dem, for at arrestere dem og for at prædike Guds Ord for de stakkels hedninge. Men repræsenterer disse mennesker mere end bare et par forvirrede prædikanter? Eller er der mere i det? Hvilket sprængfarligt kulturmøde er det Morten Falck står overfor?

 

Kan anskaffes som E-Bog til omkring 200 kr. +/- og som almindelig bog til 250 kr. + fragt

 

Onsdag den 30. april kl. 10 i præsteboligen:

Alice Munros “Fjenskab, Venskab, Ægteskab”

fjendskab_venskab_aegteskabI ni noveller der foregår i Canada, skildrer Munro mennesker i konflikt mellem tradition og fornyelse, mellem det hjemlige og ubekendte, mellem tryghed og frihed. Hovedtemaet i novellerne er hengivelsen mellem mennesker. Både den mødte hengivelse og den uforløste hengivelse.
Eksempelvis møder man i titelnovellen den ensom Johanna der bryder ud af sin vante hverdag som husholderske for den aldrende Mr. McCauley, for selv at skabe fornyelse i sit liv. Hun har i hemmelighed skrevet sammen med Mr. McCauleys svigersøn – faren til barnebarnet Sabitha, som har boet ved dem efter moderens død. Men Johanna udsættes for en grusom spøg, og brevene fra faren er i virkeligheden skrevet af Sabitha. Uvidende om dette bryder Johanna op med det velkendte og trygge liv og udfordrer dermed sin skæbne på falskt grundlag.
Alice Munro indfanger usentimentalt menneskets individuelle karakteristika og tegner sine karakterer så stærkt og medrivende, at personerne efter blot få siders læsning lever videre i læserens bevidsthed længe efter at novellerne er blevet læst.

 

Kan anskaffes som E-Bog til omkring 150 kr. +/- og som almindelig bog til 299 kr. + fragt